duminică, 4 decembrie 2016

Irlanda: Jared Payne va rata primele meciuri din Six Nations 2017

Ghinioanele par sa se tina scai de Jared Payne (31 de ani). Centrul de treisferturi s-a accidentat în meciul-test pe care Irlanda l-a castigat ”la mustata” (27-24) cu Australia si a devenit indisponibil pentru circa trei luni. Jucatorul nascut in Noua Zeelanda nu va putea astfel imbraca tricoul cu trifoi in meciurile cu Scotia, Italia si Franta. Potrivit federatiei de la Dublin, Payne a acuzat probleme de sanatate la un rinichi. 


Jared Payne (nr. 13) este talonat de Ionut Botezatu in meciul Irlanda - Romania din 2015 (Foto: Marian Valentin Burlacu)

Selectionat de 16 ori in echipa Irlandei, centrul de treisferturi nu este a prima accidentare majora din cariera sa. Anul trecut, dupa ce disputase meciurile cu Canada si Romania, la Cupa Mondiala, el a fost nevoit sa plece acasa in urma unei fracturi la picior. Astfel Payne a ratat disputa cu Franta, de la Cardiff, care a contat pentru sefia in Grupa D a Rugby World Cup. El fusese menajat si nu evoluase nici impotriva Italiei. 

Nascut in 13 octombrie 1985, la Tauranga (Noua Zeelanda), Jared Payne a evoluat mai intai pentru selectionatele provinciale Chiefs, Crusaders si Blues, iar in 2011 a sosit in Europa, fiind legitimat la echipa Ulster (a provinciei din nordul Irlandei). Si desi si atunci s-a confruntat cu o accidentare, in 2013 a fost inclus in echipa Barbarians care a infruntat selectionata Leilor Britanici si Irlandezi inaintea turneului acesteia in Australia. 

Payne si-a facut debutul pentru ”verzi” in noiembrie 2014, contra Africii de Sud. Alaturi de Robbie Henshaw, a format o pereche de centri care a urmat aceleia din care a facut parte legendarul Brian O'Driscoll, tocmai retras din activitate. In Turneul celor 6 Natiuni, a participat la editiile din 2015 si 2016, disputand noua meciuri – a fost titular in toate si a marcat doua incercari.  

Mai norocos a fost Andrew Trimble (32 de ani), care a suferit o accidentare la picior, dar va avea doar doua saptamani de pauza.


Niciun comentariu: