duminică, 11 martie 2007

SIX NATIONS 2007 / ITALIA - TARA GALILOR 23-20: Presa din Peninsula exulta


Victoria istorica obtinuta sambata de Squadra Azzurra a starnit reactii elogioase din partea unei prese obisnuita pana acum mai mult cu succesele fotbalistilor sau voleibalistilor, campioni mondiali in cateva randuri.
Ziarele aparute duminica, 11 martie, in Italia au salutat victoria Italiei in meciul cu Tara Galilor. Ele au remarcat faptul ca echipa antrenata de Pierre Berbizier a realizat o "dubla fantastica si, totodata, istorica", facand referire la succesele de la Edinburgh, cu Scotia (37-17), si la cel de la Roma, cu Tara Galilor (23-20), fiind pentru prima data cand Italia castiga doua meciuri in aceeasi editie a Turneului celor 6 Natiuni.
"Leii Italiei, ce performanta!", a titrat pe prima pagina "La Gazetta Sportiva", editia duminicala a cotidianului "La Gazetta dello Sport". Publicatia a remarcat "procesul de crestere al unei echipe care a stiut sa gestioneze cu maturitate chiar si momentele delicate. Italia, pana la meciul Anglia - Franta, de astazi, are chiar posibilitatea matematica de a castiga editia 2007. Visele sunt gratuite", s-a amuzat publicatia.
De asemenea, "La Gazetta Sportiva" l-a elogiat pe antrenorul Pierre Berbizier, cel care l-a titularizat pe Ramiro Pez pe postul de uvertura. De asemenea, a mentionat evolutia deosebita a fratilor Mauro si Mirco Bergamasco.

Niciun comentariu: