luni, 12 martie 2007

SIX NATIONS 2007 / REVISTA PRESEI: Englezii revin in afacere

Victoria (26-18) obtinuta in fata Frantei, in derby-ul Turneului celor 6 Natiuni, a determinat presa britanica sa elogieze jocul Angliei. Au fost uitate astfel meciurile slabe si rezultatele dezamagitoare inregistrate de campionii mondiali in 2006.

“Back in Business” (Inapoi in afaceri) a titrat suplimentul sportiv al lui Daily Telegraph. “Nu numai ca Anglia a invins Franta pentru prima data de la Cupa Mondiala din 2003, insa ea a facut-o cu stil”, a scris Mike Cleary, care subliniaza ca fata de echipa umilita (13-43) la Dublin, cu doar doua saptamani inainte, au fost operate unsprezece schimbari, iar Mike Catt a devenit capitan la 35 de ani (este al 4-lea capitan al Angliei ca varsta din intreaga istorie).
Si celelalte publicatii care apar la Londra au salutat victoria Angliei. “Top Catt”, a titrat The Sun, care il felicita pe veteranul campioanei mondiale. “S-a dovedit ca se poate canta Sweet Chariot fara Jonny Wilkinson. S-a demonstrat ca o echipa a Angliei fara teama poate spera sa castige Turneul”, a evidentiat David Hands in Times.
Ziaristii englezi nu s-au abtinut sa nu fie ironici si cu invinsii. “Daca les Bleus sunt favoritii cu numarul 2 la viitoarea Cupa Mondiala, atunci Noua Zeelanda poate sa fie linistita!”, a exclamat Daily Telegraph.

Niciun comentariu: