luni, 29 ianuarie 2007

SIX NATIONS 2007 / ANGLIA: Wilkinson a fost anuntat titular


Antrenorul Brian Ashton a facut cunoscut XV-le cu care Anglia va incepe in meciul cu Scotia, programat sambata, in prima etapa din Turneul celor 6 Natiuni. Ca uvertura a fost titularizat Jonny Wilkinson (foto), jucatorul care a adus titlul mondial in 2003.

Speculatiile facute in ultimele zile privind revenirea jucatorului de la Newcastle Falcons in echipa Angliei s-au adeverit. Confruntat cu destule probleme de efectiv, Brian Ashton a fost nevoit sa apeleze la exponentialul rugbyst, cel care a avut o contributie importanta la castigarea titlului mondial in 2003.
In varsta de 27 de ani, Wilkinson nu s-a bucurat prea mult de triumful din Australia. Imediat dupa Rugby World Cup, uvertura s-a accidentat, iar de atunci a stat mai mult pe marginea terenului. Fapt deloc neobisnuit daca ne gandim ca si inainte de finala RWC03, cat si in timpul acesteia, el s-a “bucurat” de atentia adversarilor, care n-au ezitat sa-l placheze deseori la limita regulamentului. Si pe langa accidentarile suferite, Jonny s-a ales si cu o apendicita... Lovit la rinichi in noiembrie trecut, el a revenit la echipa de club in week-end-ul precedent, in minutul 35 al meciului dintre Leicester si Newcastle.
Pe langa desemnarea lui Wilkinson ca numar 10, Ashton a decis sa-l titularizeze e Andy Farrell, fost capitan al echipei de rugby in XIII a Angliei, in centrul liniei de treisferturi. Langa el, pe aripa, se va afla o alta vedeta a campionilor mondiali, Jason Robinson. Retras nu demult de la nationala, el s-a accidentat la cot chiar in momentul in care se vorbea despre revenire. Si cum n-a fost ceva grav, “treisprezecistul” s-a intors, de data aceasta pe aripa.


XV-LE ANGLIEI
Balshaw (Gloucester) - Lewsey (Wasps), Tindall (Gloucester), Farrell (Saracens), J. Robinson (Sale) - (md) Wilkinson (Newcastle), (mg) Ellis (Leicester) - Lund (Sale), Corry (Leicester), Worsley (Wasps) - Grewcock (Bath), Deacon (Leicester) - Vickery (Wasps, cpt), Chuter (Leicester), Freshwater (Perpignan / Franta).
REZERVE: Mears (Bath), Ju. White (Leicester), Palmer (Wasps), Moody (Leicester), Richards (Gloucester), Flood (Newcastle), Tait (Newcastle).

Niciun comentariu: