miercuri, 31 ianuarie 2007

SIX NATIONS / ITALIA - FRANTA: Se va decerna Trofeul Garibaldi



Cu ocazia bicentenarului nasterii lui Giuseppe Garibaldi (4 iulie 1807, la Nisa), comitetul insarcinat cu celebrarea eroului italian a decis sa se asocieze cu rugbyul pe tot parcursul acestui an. A fost realizat si un trofeu care va fi decernat anual castigatoarei meciului Franta - Italia.

In urma unor intalniri dintre presedintele Comitetului Bicentenarului Giuseppe Garibaldi, Jean-Pierre Mangiapan, si sefii federatiilor de rugby din Franta, Bernard Lapasset, si Italia, Giancarlo Dondi, s-a decis crearea Trofeului Garibaldi. "De la originea intalnirilor internationale, Calcutta Cup si Tripla Coroana sunt puse in joc in fiecare an intre echipele participante. Aparitia Trofeului Garibaldi va intari traditia Turneului celor 6 Natiuni", a declarat Jacques Laurans, presedintele Comitetului Six Nations.

Realizata de Jean-Pierre Rives, cupa va fi decernata pentru intaia data sambata, 3 februarie, la Roma. Originar din Nisa si fost capitan al echipei Frantei, Jean-Francois Tordo a fost desemnat "nas" al primei editii.

Niciun comentariu: