miercuri, 31 ianuarie 2007

SIX NATIONS 2007 / FRANTA: Chabal si Skrela isi fac revenirea


Cei doi dintre jucatorii retinuti de Bernard Laporte pentru meciul cu Italia se reintorc printre "cocosi" dupa perioade diferite de timp. Skrela n-a mai jucat de circa cinci ani, iar Chabal de 15 luni.

Titularizat ca mijlocas la deschidere, David Skrela (27 de ani / Stade Francais) va face pereche cu Pierre Mignoni (Clermont). Si cum acest cuplu este cel de-al 28-lea din perioada in care Franta a fost pregatita de Laporte (din 1999) se poate vorbi de o "eterna cautare" a sa in aceasta zona. "Instalarea lui Skrela, care este transformer, ne-a permis sa-l titularizam pe Mignoni, care astfel va ajunge la concurenta cu Jean-Baptiste Elissalde si Dimitri Yachvili pe postul de mijlocas de gramada", a explicat antrenorul Frantei. Care a lasat sa se inteleaga ca echipa sa va avea trei uverturi in lotul pentru Cupa Mondiala si ca, pe langa Frederic Michalak, mai trebuie gasiti doi jucatori care sa acopere acest post. La Roma, contra Italiei, Skrela il va avea ca rezerva pe colegul sau de la Stade Francais, Lionel Beauxis (21 de ani, debutant), care s-a alaturat grupului marti. Aceasta schimbare a fost cauzata de accidentarea lui Benjamin Boyet, care a devenit indisponibil pentru intreg Turneul (s-a lovit tare la genunchi).

O alta revenire importanta este aceea a lui Sebastien Chabal, caruia i se va incredinta tricoul cu numarul 8. Jucatorul echipei engleze Sale va reveni astfel in XV-le Frantei dupa o absenta de circa 15 luni - ultima lui selectie, a 24-a, dateaza din noiembrie 2005.

ECHIPA FRANTEI PENTRU MECIUL CU ITALIA:

Poitrenaud (Stade Toulousain) - Dominici (Stade Francais), Fritz (Stade Toulousain), Jauzion (Stade Toulousain), Heymans (Stade Toulousain) - (md) Skrela (Stade Francais), (mg) Mignoni (Clermont) - Bonnaire (Bourgoin), Chabal (Sale / Anglia), Betsen (Biarritz) - Nallet (Castres), Thion (Biarritz) - De Villiers (Stade Francais), Ibanez (Wasps / Anglia, cpt.), Milloud (Bourgoin).

REZERVE: Szarzewski (Stade Francais), Marconnet (Stade Francais), Pape (Castres), Harinordoquy (Biarritz), Yachvili (Biarritz), Beauxis (Stade Francais), Clerc (Stade Toulousain).

Niciun comentariu: