luni, 5 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / ANGLIA - SCOTIA 42-20: Ca in vremurile bune

Foto: RBS 6 Nations

Detinatoarea titlului mondial a invinsa marea sa rivala, si inca la o diferenta mare de scor. Revenit dupa trei ani in care a fost mai mult accidentat, Jonny Wilkinson a marcat 27 de puncte.

Meciul de la Londra a confirmat inca o data ca Scotia nu mai izbuteste sa revendice victoria in meciurile disputate in deplasare. Sa nu uitam ca anul trecut, ecosezii au invins atat Franta, cat si Anglia, la Edinburgh, insa a cedat la Cardiff si la Dublin, pentru a se impune cu noroc la Roma. Fara esecurile din fata "verilor" celti Scotia ar fi putut castiga la pas Turneul, asa cum a facut-o in 1999, chiar inaintea Cupei Mondiale.
Disputa de astazi, pe langa faptul ca a readus englezilor Cupa Calcutta, pe care o pierdusera in 2006, a demonstrat ca Jonny Wilkinson (27 de ani) nu este un jucator terminat, asa cum se credea la un moment dat. Victima a unei serii de accidentari ce parea interminabila, mijlocasul la deschidere englez si-a facut o reintrare triumfala in XV-le "trandafirilor". Si nu numai ca a marcat 27 de puncte, dar a mai reusit si un eseu de toata frumusetea. Ajuns la coltul terenului, a plonjat ca in bazin, spre terenul de tinta advers. Cu bratul stang a culcat balonul in eseu, evitand totodata contactul cu steagul! Pe langa aceasta incercare, Wilkinson a concretizat cinci lovituri de pedeapsa, a transformat doua incercari si, pentru ca tacamul sa fie complet, a dat si un dropgol, specialitatea sa.
Nici Jason Robinson (alt jucator care a revenit dupa ce isi anuntase retragerea) nu s-a lasat mai prejos, trecandu-si in cont doua incercari. In timp ce Magnus Lund s-a "multumit" cu unul.
Pentru Scotia au marcat Simon Taylor su Rob Dewey, cate un eseu, in timp ce Chris Paterson a marit "zestrea" de puncte din doua penalitati si tot atatea transformari.

Niciun comentariu: