sâmbătă, 24 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / IRLANDA – ANGLIA: Schimb de amabilitati intre rivali

Foto: RBS 6 Nations
Pe langa ecoul starnit de trecutul istoric, indeosebi de masacrul produs in 1920, pe Croke Park, meciul de astazi, 24 februarie, de la Dublin, va avea implicatii serioase in stabilirea castigatoarei din acest an a Turneului. Protagonistii disputei s-au intrecut in a-si elogia adversarii.
Absent de la derbyul cu Franta, pierdut cu 17-20, capitanul Irlandei, Brian O’Driscoll (foto, in verde), a apreciat ca revenirea lui Jonny Wilkinson "a aratat ca el este tare din punct de vedere mental, dovedind o performanta de inalt nivel atunci c`nd era pus sub presiune. Cu cat va juca mai mult, cu atat el isi va ameliora jocul".
Englezii n-au ramas nici ei datori, de aprecierile lor bucurandu-se mijlocasul la deschidere irlandez Ronan O’Gara. "Merita respect atat pentru ceea este ca jucator, cat si ca om. Este un personaj fantastic, exemplul tipic al jucatorului-cheie pe un post-cheie", a declarat Wilkinson. Care n-a uitat sa-si exprime admiratia fata de O’Driscoll, dar si catre celalalt centru al "verzilor", Gordon D’Arcy, care "pot in doi sa infunde o echipa plecand de la nimic. D’Arcy este omul momentului, in timp ce O’Driscoll este cunoscut de toata lumea", a concluzionat eroul Angliei la Cupa Mondiala din 2003.

Niciun comentariu: