vineri, 9 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / IRLANDA: O'Sullivan a discutat cu arbitrul Walsh


Foto: RBS 6 Nations

Acuzati ca au trisat la sol in meciul castigat (19-9) in Tara Galilor, "verzii" si-au luat masuri de protectie inaintea derbyului cu Franta, de duminica. Antrenorul lor este sigur ca neozeelandezul nu ii va "vana" jucatorii.

Partida Tara Galilor - Irlanda, de saptamana trecuta, a avut un epilog neasteptat. Chestionat de presa pe seama esecului (9-19) suferit de "penele de strut", antrenorul secund al acestora, Nigel Davies, a dat o explicatie neasteptata, acuzandu-i pe adversari ca au apelat la metode neregulamentare in jocul la sol. "Duminica trecuta, irlandezii ne-au impiedicat sa jucam balonul in momentele importante. Brian O'Driscoll si Gordon D'Arcy sunt foarte tari la acest lucru. Si in ciuda numeroaselor avertismente, arbitrul nu a sanctionata greselile lor repetate. A fost ca si cum acesta si-ar fi uitat cartonasele la vestiar".

Cum presa din Tara Galilor a emis ipoteza ca arbitrul neozeelandez Steve Walsh a fost pus in garda in legatura cu "metodele" irlandezilor, antrenorul acestora, Eddie O'Sullivan (foto, in stanga), a tinut sa isi ia masuri de siguranta. El a discutat cu cavalerul fluierului problema. "Steve a vrut sa ma vada. Sa puna lucrurile la punct", a explicat cel care conduce selectionata Irlandei. "Dupa ce am analizat meciul, mi-a spus ca nu exista nici un fel de problema. Mai mult decat atat, mi-a marturisi ca lucrurile au fost exagerate".

In rugby exista obiceiul de a discuta cu un arbitru despre modul in care acesta interpreteaza anumite momente ale jocului. Se obisnuieste, de asemenea, ca marile echipe sa solicite ajutorul unui arbitru local, international de obicei, pentru ca acesta sa le prezinte jucatorilor maniera in care conduce jocul cavalerul fluierului desemnat pentru respectivul meci. La fel procedeaza si echipa Romaniei.

Niciun comentariu: