sâmbătă, 10 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / FRANTA: Marconnet va disputa meciul cu numarul 70


Cu toate ca nu a fost mereu titular in echipa Frantei, Sylvain Marconnet (foto - Stade Francais) va disputa duminica meciul cu numarul 70 pentru aceasta. El va deveni pilierul cu cele mai multe selectii din istoria "cocosilor".

Convocat in premiera la lot acum aproape zece ani (noiembrie 1998), pentru testul victorios (34-14) cu Argentina, Marconnet il va depasi astfel pe legendarul pilier al lui Stade Toulousain (69 selectii), care activeaza acum in Anglia. In varsta de 31 de ani, fostul jucator al lui Grenoble a subliniat ca nu-si va da seama cat de important este acest record decat la finalul carierei sale.

Duminica, la Dublin, Marconnet va fi titular, iar aceasta se va intampla dupa ce a stat pe banca rezervelor trei meciuri. "Nu-mi place sa fiu rezerve. Atunci cand joc cu numarul 17 sunt lovit in orgoliu", a recunoscut jucatorul ce activeaza la liderul campionatului Frantei. Obisnuit sa joace atat pilier stanga, cat si dreapta, Marconnet s-a aflat in concurenta cu alti pilieri, indeosebi cu Olivier Milloud.

Antrenor al echipei Frantei si totodata omul care l-a promovat in echipa din Paris, Bernard Laporte are incredere in protejatul sau: "Marconnet inspira mult respect. El figureaza printre cei mai valorosi pilieri pe care i-a avut Franta".

Niciun comentariu: