vineri, 2 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / ITALIA: Opt "francezi" in XV-le lui Berbizier


Pentru Squadra Azzurra meciul de azi, cu Franta, are o incarcatura speciala. Italia intalneste Franta, cealalta echipa latina din Turneu, iar castigatoarea va primi, in premiera, Cupa Garibaldi. Antrenorul este francez, temperamentalul Pierre Berbizier, iar opt dintre titulari evolueaza la cluburi din Hexagon.

Pentru Pierre Berbizier, antrenorul francez al Italiei, intalnirea cu oamenii lui Bernard Laporte nu pica tocmai bine. El se confrunta cu probleme de efectiv pe linia de treisferturi, motiv pentru care a decis sa apeleze la jucatori cu mare experienta, cum este Alessandro Troncon, mijlocasul de gramada de la Clermont (Franta). Cu 90 de selectii la activ, acesta apare ca rezerva, in timp ce Roland de Marigny, italianul de origine sud-africana, a trecut fundas. Astfel Berbizier spera sa asigure o mai mare siguranta, luandu-si masuri pentru a contracara jocul cu piciorul al francezilor.
O alta supriza o reprezinta titularizarea lui Andrea Scanavacca pe postul de mijlocas la deschidere, jucatorul de la Calvisano fiind la a doua aparitie cu numarul 10 in patru ani (are numai sapte selectii la activ). In aceste conditii, Ramiro Pez va privi debutul meciului de pe banca rezervelor.
Fara sa fie o surpriza, constatam prezenta in XV-le de start a opt jucatori care evolueaza in Franta, in Top 14, printre ei aflandu-se si "parizienii" Denis Dallan, Mirco si Mauro Bergamasco, precum si Sergio Parisse.
Meciul Italia - Franta se disputa azi, de la 15:30 (ora Romaniei), pe stadionul Flaminio din Roma.

ECHIPA ITALIEI PENTRU MECIUL CU FRANTA
De Marigny (Calvisano) - Dallan (Stade Francais / Franta), Canale (Clermont / Franta), Mirco Bergamasco (Stade Francais / Franta), Masi (Biarritz / Franta) - (md) Scanavacca (Calvisano), (mg) Griffen (Calvisano) - Marco Bergamasco (Stade Francais / Franta), Parisse (Stade Francais / Franta), Sole (Arix Viadana) - Bortolami (Gloucester / Anglia, cpt), Dellape (Biarritz / Franta) - Nieto (Gloucester / Anglia), Ongaro (Saracens / Anglia), Perugini (Stade Toulousain / Franta).
REZERVE: Festuccia (Parme), Lo Cicero (L'Aquila), Castrogiovanni (Leicester / Anglia), Mandelli (Parme), Troncon (Clermont / Franta), Pez (Bayonne / Franta), Robertson (Arix Viadana).

Foto: RBS 6 Nations

Niciun comentariu: