vineri, 9 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / FRANTA: Betsen se va retrage dupa Cupa Mondiala

Foto: RBS 6 Nations

Jucator exponential al echipei Frantei si al campioanei Biarritz Olympique, unde este coleg cu Petru-Vladimir Balan, Serge Betsen (foto, stanga, in albastru) a anuntat in bi-saptamanalul Midi Olympique ca isi va incheia cariera internationala dupa Cupa Mondiala.

Deceptionat de neselectionarea in echipa care a infruntat Noua Zeelanda, in primul meci-test al Frantei, toamna trecuta, linia a treia "a transformat asta intr-o energie pozitiva", dupa cum a declarat chiar el in Midi Olympique. "Acum joc fiecare meci de parca ar fi ultimul pentru mine. Thomas Castaignede mi-a spus asta si eu cred in rationamentul acesta. Concurenta este acerba la linia a treia si fiecare eroare se plateste scump. Nivelul este inalt".

Cunoscut pentru forta sa, Serge Betsen a luat deja o decizie in ceea ce priveste viitorul sau pe plan international. "Ma voi opri dupa Cupa Mondiala. Am debutat in echipa Frantei acum zece ani si eu cred ca e suficient", a concluzionat cel care l-a "destabilizat" si pe Jonny Wilkinson in urma cu cativa ani. Duminica, la Dublin, el il va avea in grija pe Ronan O'Gara. Intrebat daca i s-a indicat sa-l tina sub presiune pe acesta, Betsen a raspuns: "Nu exista un plan special. Este O'Gara, dar si Stringer, si D'Arcy. Noi suntem cincisprezece jucatori si tot atatia in fata noastra. Trebuie sa fim la fel de eficienti in aparare ca in Italia. Bineinteles ca vom face anumite lucruri pentru a destabiliza o echipa frumoasa a Irlandei. Ramane de vazut ce va fi", a concluzionat Betsen.

Niciun comentariu: