luni, 19 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / FRANTA: Au fost operate cinci schimbari in lot


In vederea meciului cu Tara Galilor, de sambata, antrenorul Bernard Laporte a apelat la pilierul Nicolas Mas, talonerul Benoit August, la linia a doua Gregory Lamboley, la numarul 8 Elvis Vermeulen si la aripa Aurelien Rougerie. Ei n-au fost implicati in primele doua partide castigate de "cocosi" in aceasta editie.
Cea mai surprinzatoare aparitie in grupul lui Laporte este aceea a lui Benoit August, talonerul lui Biarritz Olympique fiind pentru prima data solicitat la echipa nationala, si asta in conditiile in care are 30 de ani. Colegul lui Petru-Vladimir Balan va fi rezerva lui Sebastien Bruno. Nici Nicolas Mas (26 de ani) nu are prezente constante in lot, el adunand pana acum numai cinci selectii. Jucatorul lui Perpignan a fost solicitat pentru a i se permite lui Pieter De Villiers sa-si mai traga rasuflarea. Tot pe inaintare, Gregory Lamboley (25 de ani / Toulouse / 12 selectii) il va inlocui pe Pascal Pape (Castres), titularul din Irlanda, in timp ce Elvis Vermeulen (27 de ani / Clermont / 6 selectii) va putea debuta acum, el ratand acest lucru din cauza unei accidentari la bicepsi la debutul stagiului de pregatire a Turneului, efectuat la Marcoussis. Acesta din urma ii va lua locul lui Chabal, accidentat in ultima etapa din campionatul Angliei. In sfarsit, ultima schimbare si totodata singura operata pe treisferturi il readuce in prim-plan pe experimentatul Aurelien Rougerie (26 de ani / Clermont / 44 selectii). Acesta a lipsit in Irlanda pentru simplul motiv ca a devenit tata. Din lotul anuntat de Laporte nu fac parte cativa jucatori consacrati, precum Thomas Castaignede, Jean-Baptiste Elissalde, Florian Fritz, capitanul Fabien Pelous si Damien Traille, toti fiind accidentati.


LOTUL FRANTEI PENTRU MECIUL CU TARA GALILOR


INAINTASI: Raphael Ibanez, Benoit August, Olivier Milloud, Nicolas Mas, Sylvain Marconnet, Lionel Nallet, Gregory Lamboley, Jerome Thion, Serge Betsen, Julien Bonnaire, Imanol Harinordoquy, Elvis Vermeulen.

TREISFERTURI: Pierre Mignoni, Dimitri Yachvili, David Skrela, Lionel Beauxis, Yannick Jauzion, David Marty, Christophe Dominici, Vincent Clerc, Aurelien Rougerie, Clement Poitrenaud.

Niciun comentariu: