marți, 13 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / FRANTA: Bernard Laporte ramane prudent


Antrenorul "cocosilor" refuza deocamdata sa se gandeasca la Marele Slem. El se gandeste serios la meciul cu Tara Galilor, de pe 24 februarie, si nu uita ca acum doi ani "penele de strut" s-au impus chiar la Paris.

Inca de la numirea sa ca antrenor al Frantei, in 2000, Bernard Laporte nu s-a hazardat sa dea pronosticuri optimiste. N-a facut-o nici macar dupa succesul (20-17) incurajator obtinut la Dublin, duminica. Intrebat de reporterul l'Equipe daca poate fi considerata aceasta victorie un moment important din istoria echipei Frantei, Laporte a raspuns fara sa se gandeasca prea mult: "Nu unul special! Noi am avut un bun grup, care a castigat in Irlanda, adica acolo unde Australia sau Africa de Sud au fost batute asta toamna. Apoi, trebuie tinut cont de faptul ca daca noi am fi marcate punctele pe care trebuia sa le marcam in prima repriza n-am fi mai fost pusi in situatia de a astepta ultimul minut pentru a castiga. In fapt, nu a fost deloc un meci de referinta, chiar daca din punct de vedere al starii de spirit ne-am apropiat de asa ceva".
Laporte este atat de prudent incat nici macar despre partida cu Tara Galilor, de pe 24 februarie, nu vorbeste cu superiorite. Si asta desi viitoarea adversara a Frantei a pierdut ambele meciuri disputate in editia 2007 a Turneului. "Cum privesc acest joc? Ca pe unul international! Nu se castiga niciodata inainte sa joci. Sa nu uitam ca galezii s-au impus pe Stade de France acum doi ani. Si apoi va trebui sa mergem pe Twickenham, sa infruntam Anglia". Antrenorul "cocosilor" a subliniat ca nu se gandeste deocamdata la Marele Slem, ca nu-l intereseaza acest lucru. "Important este sa invingem Tara Galilor", a concluzionat Laporte.

Niciun comentariu: