sâmbătă, 24 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / ITALIA: Berbizier se teme de Scotia


Adversare ale Romaniei la Cupa Mondiala din acest an, Scotia si Italia se intalnesc in meci direct, la Edinburgh, in etapa cu numarul 3 din Turneul celor 6 Natiuni. Antrenorul peninsularilor e convins ca meciul nu va fi deloc usor pentru protejatii sai.

Intrecuta in primele dispute ale Turneului, la Roma, de Franta (3-39), si la Londra, de Anglia (7-20), Italia va alinia o formula asemanatoare de echipa in fata Scotiei. Sunt trei jucatori care revin in grup cu aceasta ocazie: linia a treia Mauro Bergamasco si Alessandro Zanni, precum si jucatorul de treisferturi Andrea Masi.
Antrenorul Italiei, Pierre Berbizier, si-a explicat decizia: “Am ales aceasta echipa pentru ca astfel se asigura continuitate. In plus, pot sa vad daca se inregistreaza un progres. Meciul cu Anglia a reprezentat o etapa importanta. El a aratat caracterul nostru is ne-a permis sa lucram cu eficacitate si determinare in cursul ultimelor zile”.
Francezul stie ca meciul cu Scotia nu va fi deloc simplu, el putand avea implicatii serioase asupra partii inferioare a clasamentului. “Nu trebuie uitat ca scotienii au castigat cu Tara Galilor si ca anul trecut au reusit sa invinga pe Murrayfield atat Franta, cat si Anglia, adica exact echipele care ne-au invins in primele doua etape din acest an”.
Intalnirea de la Edinburgh este cu atat mai importanta cu cat cele doua formatii se vor intalni pe 29 septembrie, la Saint-Etienne, in primul rund al fazei grupelor de la Cupa Mondiala. Adica in meciul in care se va stabili cea de-a doua calificata in sferturile de finala, primul loc in serie neputand scapa Noii Zeelande.

ECHIPA ITALIEI PENTRU MECIUL CU SCOTIA
15. De Marigny (Calvisano) – 14. Robertson (Viadana), 13. Canale (Clermont / Franta), 12. Mirco Bergamasco (Stade Francais / Fran]a), 11. Masi (Biarritz / Fran]a) - (md) 10. Scanavacca (Calvisano), (mg) 9. Troncon (Clermont / Fran]a) – 7. Marco Bergamasco (Stade Francais / Fran]a), 8. Parisse (Stade Francais / Fran]a), 6. Zanni (Calvisano) – 5. Bortolami (cpt, Gloucester / Anglia), 4. Dellape (Biarritz / Fran]a) – 3. Castrogiovanni (Leicester / Anglia), 2. Festuccia (Parma), 1. Lo Cicero (L'Aquila).
Rezerve: 16. Ongaro (Saracens / Anglia), 17. Perugini (Stade Toulousain / Fran]a), 18. Nieto (Gloucester / Anglia), 19. Bernabo (Calvisano), 20. Zaffiri (Calvisano), 21. Griffen (Calvisano), 22. Pez (Bayonne / Franta).

Niciun comentariu: