duminică, 11 februarie 2007

TITLU: Franta a castigat derbyul Turneului


Evoluand in premiera pe Croke Park, arena de fotbal galic din Dublin, echipa Irlandei a pierdut cu 17-20 (11-13) derbyul cu Franta, din etapa cu numarul 2 a Turneului celor 6 Natiuni.
Primele puncte ale intalnirii s-au marcat cu piciorul, O’Gara (o penalitate) si Skrela (doua) nimerind tinta. Avantajul Frantei a fost majorat in minutul 13, cand Raphael Ibanez a gasit o bresa in defensiva adversa, a scapat singur si a marcat primul eseu al partidei. Skrela a transformat (13-3). “Verzii” au replicat prin O’Gara, care dupa ce a fructificat o penalitate (min. 23) a izbutit si o incercare (32) dupa o actiune superba, pe treisferturi, la care balonul a trecute pe la Denis Hickie si David Wallace. La pauza “cocosii” au plecat la vestiare avand doua puncte avans, Skrela irosind o lovitura de pedeapsa.
Repriza a doua a fost la fel de disputata. Irlandezii au trecut la conducere (17-13) prin doua penalitati reusite de acelasi O’Gara, insa francezii au avut ghinion la tentativa de dropgol a lui Beauxis, cand balonul a intalnit stalpul din dreapta! In ultimul minut, "cocosii" au reusit un eseu la centru, prin Clerc, care a fost transformat de Beauxis. Astfel Franta a castigat cu 20-17.
Titular in echipa Frantei, pilierul Sylvain Marconnet a jucat astazi meciul cu numarul 70 pentru “cocosi”, depasindu-l astfel pe legendarul Califano (69 selectii). Irlandezii au disputat acest joc fara doi dintre jucatorii ei reprezentativi: capitanul Brian O’Driscoll si mijlocasul de gramada Peter Stringer.
Sambata, Anglia a invins cu 20-7 Italia, fara sa straluceasca, in timp ce Scotia a trecut cu 21-9 de Tara Galilor.
Autor a 15 puncte, Jonny Wilkinson a devenit cel mai eficient jucator din istoria competitiei, el adunand 421 de puncte.

Niciun comentariu: