duminică, 25 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / SCOTIA - ITALIA 17-37: Cel mai categoric succes italian!



Squadra Azzurra a izbutit prima sa victorie in deplasare! Si cea mai concludenta de cand participa la Turneul celor 6 Natiuni (din 2000)! Si nu oriunde, ci pe acelasi teren pe care anul trecut a pierdut Franta, castigatoarea competitiei, si Anglia, campioana mondiala en-titre. Uluitor, nu-i asa?

FILMUL MECIULUI

Min. 1: O lovitura de picior a tinerei uverturi scotiene Godman, balon contrat si... linia a treia Mauro BERGAMASCO a inscris prima incercare a meciului. Abia trecusera 18 secunde... Nu este insa cel mai rapid eseu din istoria Turneului. Acesta a fost reusit de... scotianul John Leslie, in meciul cu Tara Galilor din 1999. SCANAVACCA a transformat.

Scotia - Italia 0-7

Min. 4: Scotienii nu isi revin si gafeaza din nou. Andrea SCANAVACCA face o interceptie si balonul se odihneste in terenul de tinta al gazdelor! Autorul eseului transforma. Gluma se ingroasa.

Scotia - Italia 0-14

Min. 7: Suporterii Scotiei prezenti pe Murrayfield sunt redusi la tacere. Cusiter da o pasa sarita neinspirata si italianul... Kaine ROBERTSON nu mai poate fi oprit din drumul sa spre eseu. SCANAVACCA transforma.

Scotia - Italia 0-21

Min. 11: Gazdele ataca furibund, insa italienii se apara cu indarjire. Doua lovituri de pedeapsa ale scotienilor sunt jucate in margine. Degeaba, insa, Italia se tine tare.

Min. 15: In sfarsit, Scotia marcheaza. Rob DEWEY trece de perdelele apararii adverse. Chris PATERSON transforma.

Scotia - Italia 7-21

Min. 20: Dintr-o pozitie ideala (in fata buturilor, la 15 metri), Andrea SCANAVACCA nu are cum sa iroseasca o lovitura de pedeapsa.

Scotia - Italia 7-24

Min. 24: Chris Cusiter ii paseaza lui Dougie Hall, pe partea inchisa, insa scotianul este scos in margine de Lo Cicero la doi metri in fata terenului de tinta italian.

Min. 26: Italienii isi demonstreaza forta pe inaintare, care castiga 30 de metri, mutand jocul la mijlocul terenului.

Min. 40: De la circa 35 de metri Chris PATERSON izbuteste sa trimita mingea printre bete la o penalitate.

Scotia - Italia 10-24

PAUZA: Cine putea crede ca Italia va pune in dificultate o echipa a Scotiei care desfiintase Tara Galilor in urma cu doua saptamani?

Min. 55: Un nou atac al scotienilor da gres si asta cand balonul fusese purtat pana la doi metri in fata buturilor italiene. Indiscutabil, oaspetii se apara extraordinar in fata Scotiei.

Min. 61: Inimosul Chris PATERSON izbuteste eseul cu numarul 21 din cariera sa internationala. Acelasi jucator transforma si reaprinde sperantele Scotiei intr-o victorie.

Scotia - Italia 17-24

Min. 67: Oaspetii simt pericolul si reactioneaza. Gramada la 5 metri de buturile scotiene, cu introducere italiana. Se dicteaza lovitura de pedeapsa si SCANAVACCA concretizeaza.

Scotia - Italia 17-27

Min. 72: O noua penalitate, o noua reusita a lui SCANAVACCA.

Scotia - Italia 17-30

Min. 76: Dupa ce se consulta cu oficialul video, arbitrul acorda eseu lui Alessandro TRONCON. SCANAVACCA transforma, reusind astfel 22 de puncte (procentaj 100% la loviturile la tinta).

Scotia - Italia 17-37

FINAL: Italia a obtinut un succes superb in disputa cu cealalata pretenda la ocuparea locului doi intr-o grupa la Cupa Mondiala din care mai fac parte Noua Zeelanda, Romania si o echipa venita din recalificari, probabil Uruguay (sau Portugalia).

Niciun comentariu: