vineri, 16 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / ARGENTINA: Se cere cu insistenta integrarea in Turneu



Remarcata in ultimii ani atat pentru jocul ei de nivel ridicat, precum si pentru rezultatele obtinute, selectionata din America de Sud doreste sa participe la principala competitie din emisfera Nordica.

Aflata in Europa, intr-un turneu in care sunt programate meciuri amicale, echipa Argentinei continua sa faca "valuri". Selectionerul ei, Marcelo Loffreda (foto), a continuat sa-si exprime frustrarea fata de indiferenta cu care este tratata echipa sa. "Ma deranjeaza pentru ca noi am fi putut participa foarte bine la Turneu. De ce sa nu participam?", a declarat antrenorul formatiei care, timp de doua saptamani, disputa meciuri cu echipele de club engleze si care, pe 3 martie, la Biarritz, va intalni selectionata franceza a Barbarians.
Argentina solicita de mai multi ani integrarea intr-unul dintre turneele majore ale rugbyului mondial. La un moment dat s-a pus problema acceptarii ei in Tri-Nations, mai cu seama ca astfel s-ar fi putut organiza etape complete, cu doua meciuri (acum din trei echipe numai doua se intalnesc o data la o saptamana). Cum nu s-a concretizat nimic intre timp, Argentina s-a orientat spre Turneul celor 6 Natiuni. Reprezentantii federatiei de la Buenos Aires au propus ca meciurile de acasa sa fie disputate tot in Europa, iar Belgia s-a oferit sa le gazduiasca.

Niciun comentariu: