sâmbătă, 10 februarie 2007

SIX NATIONS 2007 / SCOTIA - TARA GALILOR: Cine pierde iese din cursa



Invinse in prima etapa, cele doua echipe joaca o carte mare, astazi, la Edinburgh. Practic fiecare are nevoie de victorie, altfel sansele de a ocupa o pozitie la varf in Turneu sunt compromise.

In urma cu o saptamana, atat galezii, cat si scotienii priveau cu optimis participarea lor la cea mai importanta competitie rugbystica din emisfera Nordica. Acum, dupa eseurile inregistrate - 9-19 cu Irlanda, la Cardiff, respectiv 20-42 la Londra, cu Anglia -, ambele tabere au adoptat o pozitie mult mai prudenta.

Oaspetii, de pilda, stiu ca nu le va fi deloc simplus sa se impuna pe o arena unde anul trecut au pierdut atat francezii, castigatorii competitiei, cat si englezii, campionii mondiali en-titre. Antrenorul galez Gareth Jenkins stie ca pe Murrayfield Scotia joaca altfel decat in deplasare, prezenta inimosilor ei suporteri dandu-i de fiecare data aripi. Selectionata "penelor de strut" are si dezavantajul de a nu-i putea folosi pe Gareth Thomas (suspendat) si pe Shane Williams (accidentat). Vor reveni, in schimb, Tom Shanklin, pe banca rezervelor, si Mark Jones, pe aripa. De partea cealalta, Phil Godman a fost titularizat la uvertura, in locul lui Dan Parks. Alte schimbari s-au efectuat la nivelul liniei a doua, unde Scott Murray a trecut in locul lui Alastair Kellock, iar Rob Dewey l-a trimis in rezerva pe Andy Henderson.

"Noi stim de ce am pierdut pe Twickenham. Pentru ca am marcat eseuri prea usor. Si atunci cand cunosti de ce ai pierdut ti-e mai usor sa te impui", a declarat capitanul Scotiei, Chris Paterson. De partea cealalta, Jones a pronosticat: "Daca vom reusi sa avem posesia si sa castigam teren, cum am facut-o in prima repriza a meciului cu Irlanda, cred ca vom obtine victoria".

ECHIPELE PROBABILE

SCOTIA: Southwell - S. Lamont, Di Rollo, Dewey, Paterson (cpt.) - (md) Godman, (mg) Cusiter - Brown, Callam, S. Taylor - S. Murray, Hamilton - E. Murray, Hall, Kerr.

TARA GALILOR: K. Morgan - M. Jones, Jam. Robinson, Hook, Czekaj - (md) S. Jones (cpt.), (mg) Peel - Ma. Williams, R. Jones, popham - AW Jones, Sidoli - A. Jones, R. Thomas, D. Jones.

Niciun comentariu: